Overnachten Nievre
Overnachten Nievre
 

Chambres d'hôtes en gîte Domaine de Savigny ligt in de Nièvre, een departement van de Bourgogne in Midden-Frankrijk. Op wandelafstand van de chambres d'hôtes en gîte ligt St. Saulge. Het dorpje met de legende van de kerk en de koe (ga maar eens kijken bij de kerktoren), maar ook met twee prima boulangeries, een supermarkt en een goed restaurant.

Sportieve activiteiten
Of u nu de hele week wilt luieren met een boek op het terras van de chambres d'hôtes of gîte, of juist op pad wilt om de outdoormogelijkheden te ontdekken, alles kan in de buurt van Domaine de Savigny! Het dorp St. Saulge mag geroemd worden om haar mountainbikeroutes! De diverse routes omvatten gezamenlijk maar liefst 550 kilometer en starten allemaal in het dorp zelf. Voor ieder mountainbike-niveau zit er een leuke route bij. En ook met de racefiets of toerfiets is het heerlijk om de omgeving te verkennen!

 

In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken. Kort of lang, langs kanalen, door heuvels of juist door oude dorpjes. En voor de echte sportievelingen is het mogelijk om te gaan wildwaterkanoën op de Yonne of raften in de Morvan. In de buurt van St. Saulge kunnen schitterende tochten worden gemaakt te paard door de heuvels of het bos.

Op vijf minuten rijden van Domaine de Savigny ligt een heerlijk zwemmeer tussen de bossen. Een plek waar u op warme zomerdagen een frisse duik kunt nemen.

Overnachten Nievre
 

Tevens zijn er twee grote meren op ongeveer 15 minuten rijden van onze chambres d'hôtes en gîte, waar u kunt zeilen, surfen en natuurlijk ook zwemmen. Daar start ook een mooie boottocht over het oude en deels ondergrondse kanaal du Nivernais. Wij vertellen u tijdens uw verblijf graag waar de leukste activiteiten zijn of regelen deze voor u.

 
Historische steden, gezellige dorpjes en imposante kastelen
De Bourgogne is een regio met vele historische dorpen en steden die het bezichtigen meer dan waard zijn. Enkele van deze dorpen en steden gaan zelfs terug tot de Romeinse tijd. De kastelen die u overal in het landschap ziet staan, herinneren aan glorietijden van lang geleden. In de omgeving van Domaine de Savigny zijn diverse kastelen open voor bezoek.

De historie en de oude rijkdom is terug te vinden in de huizen en kleine straatjes. Laat u verrassen door de prachtige historische centra, oude huisjes, prachtige statige panden, smalle straatjes en monumentale binnenplaatsen. Steden als Vézelay (met de leuke kleine straatjes en de indrukwekkende Basiliek de La Madeleine) en Nevers (met het majestueuze Palais Ducal) zijn uw bezoek meer dan waard en liggen op een steenworp afstand. De gezellige straatjes met leuke winkels en terrasjes in Nevers bieden een leuke afwisseling met de rustige, groene heuvels van het platteland. Ook Avallon, Autun en Sancerre zijn prachtige oude steden om een dagje door te brengen. Alleen de routes er naartoe zijn al een feest!

Wijn en lekker eten
De wijnen uit de Bourgogne zijn beroemd over de hele wereld. De wijncaves in de omgeving zijn daarom een bezoek meer dan waard. Bijvoorbeeld het wijngebied rond Sancerre en Pouilly ((prachtig gelegen tussen de heuvels) is een lust voor het oog en de wijnen zijn er heerlijk! U kunt met eigen ogen zien hoe wijn gemaakt wordt en proeven van de diverse soorten. In de regio zijn ook een aantal grote wijnroutes die u kunt volgen. En mocht u die wijnen willen proeven bij een heerlijk diner, dan kan dat ook. De Fransen weten als geen ander hoe ze het eten lekker moeten bereiden. Laat u daarom eens verwennen in een goed (en in verhouding tot Nederland niet duur) restaurant.

Wij wijzen u graag de weg naar de leukste wijncaves in de buurt en de lekkerste restaurants!

De Morvan, een bijzonder gebied
Op een steenworp afstand van chambres d'hôtes en gîte Domaine de Savigny ligt het prachtige Parc Naturel Régional du Morvan, ook wel het 'granieten hart' van de Bourgogne genoemd.

De Morvan is een beschermd berglandschap met een hoogte tot 900 meter, waar de Yonne en een aantal kleinere rivieren ontspringen. In dit gebied van 70 bij 50 kilometer liggen een aantal zeer aantrekkelijke recreatiemeren, zoals het Lac des Settons en het Lac de Pannesière. En er zijn volop mogelijkheden voor buitensport zoals klimmen en mountainbiken. In de Morvan ligt tevens een belangrijk historisch park, Bibracte, met overblijfselen uit de Romeinse tijd.

Brocantes
Oude boeken, een oud nachtkastje, gereedschap, een kistje vol met rommeltjes of een leuke kandelaar... werkelijk alles is te vinden op de sfeervolle brocantes in de omgeving. Wekelijks vinden deze door de hele regio plaats. Goed voor een gezellige middag struinen langs spulletjes of genieten van de lekkernijen die door de plaatselijke bewoners worden aangeboden.

 
Overnachten Nievre
 
Chambres d'hôtes en gîte landgoed Domaine de Savigny
Nièvre, Bourgogne, Midden-Frankrijk

Home Domaine de Savigny

sitemap

Chambres d'hôtes Table d'hôtes Gîte Omgeving Foto's Reserveren en Contact